Traditionele Chinese Geneeskunde kan goed ingezet worden voor de behandeling van vele gezondheidsproblemen. Ook voor gezondheidsproblemen die chronisch van aard zijn. Het kan ook ondersteunend zijn voor andere (westerse) behandelingen die niet afdoende zijn (ook bij kanker bijvoorbeeld).

Hieronder vindt u een aantal toepassingsgebieden, maar er is nog veel meer. Neem gerust contact op om te kijken of ik iets voor u kan doen.

Klachten aan het hoofd als: cluster hoofdpijn, duizeligheid, (spannings)hoofdpijn, migraine, ziekte van Menière, oorsuizen, oogklachten als glaucoom, maculadegeneratie en retinitis pigmentosa.

Maar ook : (chronische) verkoudheid, bronchitis, astma, holte ontstekingen, (chronische) keel- en oor ontstekingen, allergieën als hooikoorts, huisstofmijt of andere specifieke allergieën.

Hartklachten, hoge en lage bloeddruk, spataderen, doorbloedingsstoringen, cholesterol.

Ingewandklachten als misselijkheid, maagzuur, winderigheid, buikpijn, krampen, diarree en obstipatie, maar ook voedingsproblemen en allergieën, eetstoringen en gewichtsproblemen.

Blaas-, nier- en prostaatproblemen als urineverlies, (chronische) blaasontsteking, prostaatvergroting, jicht.

Hormonale problemen als menstruatieklachten, PMS, endometriose, overgangsproblemen, onvruchtbaarheidsproblemen, impotentie.

Gewrichtsproblemen, als (sport)blessures, arthritis, arthrose, reuma, reumatische klachten, fibromyalgie, rugklachten, stijfheid en pijnlijke gewrichten.

Chronische pijn, chronische vermoeidheid, slaapproblemen, vage klachten.

Psychische klachten als teveel stress, concentratie en geheugenproblemen, ADHD, ADD, PDD Nos, autistivorme problemen, borderline, anorexia, boulimia en andere eetstoornissen, manisch depressiviteit, psychoses, dwangneuroses, afbouw van antidepressiva, verslavingen, burned out.