Doen de acupunctuurnaalden pijn?

De naalden die gebruikt worden zijn zeer dun, nauwelijks dikker dan een menselijke haar. Ze zijn niet te vergelijken met naalden waarmee injecties worden gegeven. Men voelt nauwelijks dat de naald erin gaat. Als de naald er één keer in zit wordt deze voorzichtig gedraaid of aangeraakt om de gewenste reactie te krijgen. De energie wordt zo gestimuleerd, afgeremd of geharmoniseerd. Men ervaart over het algemeen een tintelend gevoel dat lijkt op een elektrisch schokje of een dof gevoel. Dit kan rondom de plek waar de naald is ingebracht zijn. Het kan ook uitstralen in de baan van de meridiaan. Dit gevoel duurt maar even en neemt weer snel af. Als de naalden één keer geplaatst zijn, komt er endorfine vrij en ervaart men rust en ontspanning. Endorfine is een morfineachtige stof dat het lichaam zelf aanmaakt.

Moet ik mij voorbereiden op complicaties?

Soms kan het voorkomen dat de klachten voor 1 dag wat verergeren of dat u wat moe bent. Na 1 dag zal dit voorbij zijn.

Kan ik na een acupunctuurbehandeling gewoon weer verder gaan?

Jazeker, tijdens de behandeling ervaart men vaak een diepe ontspanning. Zodra de naalden eruit gehaald zijn, wordt u weer uit de ontspanning gehaald, zodat u weer met beide benen op de grond staat. U kunt gewoon uw programma voor die dag verder afwerken. Grote inspanningen erna zijn echter niet aan te raden.

Hoe weet ik of de behandelaar gekwalificeerd is?

Voor acupunctuur kunt u kijken of men lid is van de NVA (Nederlandse Vereniging van Acupunctuur) of van de NAAV (Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging). Voor Meridiaan- en kleurentherapie is het verstandig te kijken of men de opleiding heeft gevolgd bij de Akademie für Meridian und Farbtherapie Cristel Heidemann.

Moet ik geloven in de werking van de behandelingen?

Nee hoor, mij gaat het om het resultaat! Een positieve instelling zou het effect positief kunnen beïnvloeden. Net zoals een negatieve de voordelen zou kunnen hinderen. Maar een neutrale of sceptische instelling zal het resultaat niet blokkeren. Bij dieren wordt het ook succesvol toegepast. Zij begrijpen, noch geloven in de procedure, maar resultaat wordt er wel behaald.

Moet ik nog voorbereidingen treffen voorafgaand aan de behandeling?

Om een goede diagnose te maken is het belangrijk dat u één dag van tevoren geen drugs gebruikt, niet of met mate alcohol gebruikt en niet teveel koffie vooraf drinkt. Om goede metingen te kunnen verrichten is van belang dat u geen horloge en sierraden om de pols draagt en geen crèmes, lotions en dergelijke op uw handen en voeten smeert. Indien u (Westerse) medicijnen gebruikt, dient u deze natuurlijk door te gebruiken en graag meenemen naar het eerste consult. Dit geldt ook voor natuurgeneeskundige middelen als vitamines, mineralen en homeopathie.

Hoeveel kost een behandeling?

De behandelingen kosten €62,50 per consult. Aangezien het eerste consult een uitgebreid consult is van 1 uur, zijn de kosten hiervoor €115,00. Eventuele Chinese kruiden komen daar nog bij.

Worden de behandelingen vergoed?

Over het algemeen worden de behandelingen vergoed uit de aanvullende verzekering. Dit is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Voorwaarde is vaak dat de behandelaar lid moet zijn van de NVA of NAAV.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit kan ik beantwoorden na onze uitgebreide intake en onderzoek. Mijn ervaring is dat ik over het algemeen 4 tot 6 behandelingen nodig heb, afhankelijk van uw klacht natuurlijk. Ik geef ook aan indien ik niets voor u kan betekenen en denk met u mee wat eventueel uw volgende stap zou kunnen zijn.